23.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
10 dkg aszalt gyümölcs,
2 evőkanál barackpálinka,
13 dkg őrölt mandula,
fél citrom és fél narancs reszelt héja.,
1 evőkanál mézeskalácsfűszer vagy 1-1 mokkáskanál őrölt fahéj,
szegfűszeg,
szerecsendió,
kardamon,
csipetnyi koriander,
1 csomag vaníliás cukor,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 dl cukorból főzött szirup ( 15 dkg kristálycukorból),
13 dkg vaj vagy margarin.
A díszítéshez 10-10 dkg tortabevonó (tej és ét valamint fehércsokoládéból vegyesen).

ELKÉSZÍTÉS:
Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a barackpálinkába. Ezután összekeverjük a mandulával a reszelt citrom és narancshéjjal, a fűszerekkel és a vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporral. A meleg cukorszirupot elkeverjük a zsiradékkal, és keverőgéppel a tésztába keverjük. Lefedve 2 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és szíveket szúrunk ki belőle. Előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük. A tej és étcsokoládé tortabevonót külön-külön vízfürdőbe téve felmelegítjük és bevonjuk vele a szíveket. A fehér tortabevonót feloldva nyomócsőbe töltjük, és dekoratívan díszítjük vele a szíveket.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése