Ads 468x60px

Pages

Császármorzsa

10.
HOZZÁVALÓK:
(4-6 személyre)
2 evőkanál mazsola,
4 evőkanál rum,
4 tojás sárgája,
3 evőkanál cukor,
1/8 kiskanál só,
1/2 l tej,
1/8 kiskanál vanília,
5 tojás fehérje,
10 dkg liszt,
6 dkg olvasztott vaj,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A mazsolát fél órára rumba áztatjuk, majd megnyomkodjuk, és szárazra töröljük. A tojássárgáját a cukorral és a sóval, habverővel vagy turmixgéppel addig verjük, míg világossárga és sűrű nem lesz. Ekkor tesszük hozzá a tejet, vaníliát és apránként a lisztet, majd alapos keverés után a mazsolát. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy kb. 20 cm átmérőjű sütőben megolvasztunk 1 evőkanál vajat. A tészta felét beleöntjük kb. fél cm magasan, és 4 percig kis lángon sütjük, amíg felmegy, és az alja halványbarna nem lesz. Csak akkor vesszük ki a sütőből, hogy egy újabb darab vajat olvaszthassunk, amikor megfordítva a másik oldalát is 4 percig sütöttük. A kész császármorzsát 2 villával 6-8 darabra tépjük, melyeket egy előmelegített tányéron félreteszünk. Majd a tészta másik felét ugyanúgy készítjük. Végül minden darabot még egyszer kb. 2 percre forró olajba teszünk és megforgatunk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése