39.
HOZZÁVALÓK:
A linzertésztához:
35 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 tojás sárgája
néhány evőkanál tejföl
só,
vaníliás cukor,
citromhéj.
A töltelékhez:
magozott meggy,
fahéj,
zsemlemorzsa.
A linzertésztához:
35 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 tojás sárgája
néhány evőkanál tejföl
só,
vaníliás cukor,
citromhéj.
A töltelékhez:
magozott meggy,
fahéj,
zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, sütőporból, margarinból, porcukorból, tojássárgájából és tejfölből tésztát sütünk. Legjobb másfél adagot sütni. A tésztába teszünk sót, vaníliás cukrot és reszelt citromhéjat is. A tésztát elfelezzük, tepsi nagyságúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy tepsit. Töltelék: kimagozott meggy vagy cukros befőtt, fahéjjal, zsemlemorzsával összekeverve. A tésztára tesszük, beborítjuk a másik tésztalappal. Tetejét tejföllel vagy tojássárgájával bekenjük. Sütési idő 30-40 perc.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése