Ads 468x60px

Pages

Pudingos linzer

11.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
50 dkg margarin,
2 csomag sütőpor,
50 dkg porcukor,
3 pudingpor (ha különböző színű tésztát akarunk, akkor különböző színű pudingport vegyünk),
3x2 tojássárgája,
3x1 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
A margarint a liszttel, és a porcukorral jól elmorzsolom, beleszórom a sütőport. Ha különböző színű süteményt akarok, akkor 3 egyenlő részre osztom az így elkészített tésztát, és mindegyiket külön állítom össze, hozzáadva a pudingport, a tojássárgákat és a kevés tejet. Az így elkészített cipókat kb. 1 órát hideg helyen pihentetem, vékonyra nyújtom, és apró formákkal kiszaggatom. A kis karikákat lekvárral ragasztom össze.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése