30.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1+4 tojással,
1 evőkanál porcukorral,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
zsemlemorzsa,
50 dkg földieper.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a margarinnal, 1 tojással, a porcukorral, sóval és szódabikarbónával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Villával megszurkáljuk, sütőben félig megsütjük. 4 tojásból piskótát késztünk. A félig megsült tésztát zsemlemorzsával meghintjük, ráterítünk 50 dkg friss földiepret. Rásimítjuk a piskótát, tűpróbáig sütjük. Csak hidegen szeleteljük és porcukorral leszórva tálaljuk.
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1+4 tojással,
1 evőkanál porcukorral,
csipetnyi só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
zsemlemorzsa,
50 dkg földieper.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a margarinnal, 1 tojással, a porcukorral, sóval és szódabikarbónával összegyúrjuk. Kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Villával megszurkáljuk, sütőben félig megsütjük. 4 tojásból piskótát késztünk. A félig megsült tésztát zsemlemorzsával meghintjük, ráterítünk 50 dkg friss földiepret. Rásimítjuk a piskótát, tűpróbáig sütjük. Csak hidegen szeleteljük és porcukorral leszórva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése