35.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró,
1 citrom,
6 evőkanál liszt,
3 tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
olaj a sütéshez,
porcukor,
lekvár a tálaláshoz.
25 dkg túró,
1 citrom,
6 evőkanál liszt,
3 tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
olaj a sütéshez,
porcukor,
lekvár a tálaláshoz.
ELKÉSZÍTÉS:
A túrót krumplinyomón áttörjük, a citromot megreszeljük. A lisztet átszitáljuk, a tojásokat felütjük egy kis tálba, és alaposan összekeverjük. Egy mély tálba tesszük a túrót, a lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a szódabikarbónát. A masszát jól összedolgozzuk, majd fél órát állni hagyjuk. Bő, forró olajba evőkanállal galuskákat szaggatunk. Egyszerre csak pár darabot, mert sütés közben megnőnek. Ha az egyik oldalukon megsültek, átfordítjuk a másik oldalukra. Szép aranysárgára sütjük, majd konyhai papírtörlőn jól lecsepegtetjük. Tálra rendezzük, porcukorral meghintve, higított, forró baracklekvárral tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése