12.
HOZZÁVALÓK:
3 egész tojás,
15 dkg margarin,
30 dkg cukor,
80 dkg liszt,
1 csomag szalalkáli,
2 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
citromhéj,
2 dl langyos tej.
Krém:
1,3 l tej,
5 egész tojás,
15 dkg liszt,
30 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A 3 egész tojást, a 30 dkg cukrot, a 15 dkg margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a 80 dkg lisztet, a 2 dl tejben felfuttatott szalalkálit, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Kidolgozzuk, 6 órát állni hagyjuk. (lehet egész éjszaka is). 4 vékony lapot nyújtunk, és világosra sütjük. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral, kevés tejjel és a liszttel simára keverjük. A felforralt tejhez öntve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzátesszük a vaníliás cukrot és a tojások felvert habját. Töltsük meg a lapokat, tetejére szórjunk porcukrot. Másnapra lesz igazán finom.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése