24.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg megtisztított, ledarált háj,
40 dkg liszt,
2 tojás sárgája,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál cukor,
1 evőkanál ecet,
1 üveg barack vagy szilvalekvár a töltéshez.

ELKÉSZÍTÉS:
A hájat megszórjuk 10 dkg liszttel, és hűtőszekrénybe tesszük, mialatt a megmaradt lisztből és a többi alapanyagból tésztát készítünk. Miután jól kigyúrtuk, elnyújtjuk és rákenjük a meglisztezett hájat. A tésztát feltekerjük mint a beiglit, majd az egészet 3 rétegben egymásra hajtjuk, és újra kinyújtjuk. A kinyújtott lapot egymásra hajtjuk, hogy 4 rétegű legyen. 20 perc pihentetés után következik a nyújtás. A hajtogatást, pihentetést és a nyújtást még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, 10x10 cm-es lapokra vágjuk, a közepébe lekvárt teszünk, és háromszög alakúra formázzuk. Zsírral kikent tepsibe rakjuk, és forró sütőben megsütjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése