15.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg friss szilva,
12,5 dkg vaj,
25 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 tojás sárgája,
fél citrom reszelt héja,
25 dkg búzadara,
12,5 dkg liszt,
2 csomag sütőpor,
2,5 dl tej,
4 tojás fehérje,
a tepsi kikenéséhez vaj vagy margarin.

ELKÉSZÍTÉS:
A szilvát megmossuk, elfelezzük és kimagozzuk. A vajat kézimixerrel habosra verjük. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat hozzáadjuk, majd az egészet habosra verjük. A búzadarát, a liszttel elkevert sütőport és a tejet hozzáadva összeállítjuk a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a lisztes masszába forgatjuk, és belekeverjük a szilvadarabokat. A tepsit kikenjük a zsiradékkal, megtöltjük a masszával és elegyengetjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 60-70 percig sütjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése