36.
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
A piskótához:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál liszt,
1 evőkanál kakaó,
3 evőkanál víz,
A krémhez:
1/2 l tejszín,
1 habfixáló,
1/2 l erdei joghurt,
20 dkg turmixolt szeder,
4 evőkanál porcukor,
1 csomag zselatin,
1 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját cukorral elkavarjuk, a fehérjét a vízzel felverjük. Utána mindkettőt összekavarjuk a lisztes kakaóval. Kivajazott, kilisztezett tortaformában kisütjük. A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverjük, a zselatint langyos tejben feloldjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. A kihűlt kakaós piskótalapot a csatos tortaformába visszahelyezzük és a krémet ráöntjük. Egy éjszaka a hűtőben pihentetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése