134.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
60 dkg liszt,
20 dkg zsír,
20 dkg cukor,
2 tojás,
1 sütőpor,
2 vaníliás cukor,
3-4 evőkanál tejföl,
a krémhez:
2 tojás,
1/2 l tej,
2 vanília puding,
15 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
25 dkg margarin,
a töltelékhez:
1,5 kg alma,
2 evőkanál vaj,
10 dkg cukor,
1 jó mokkáskanál őrölt fahéj.
a tésztához:
60 dkg liszt,
20 dkg zsír,
20 dkg cukor,
2 tojás,
1 sütőpor,
2 vaníliás cukor,
3-4 evőkanál tejföl,
a krémhez:
2 tojás,
1/2 l tej,
2 vanília puding,
15 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
25 dkg margarin,
a töltelékhez:
1,5 kg alma,
2 evőkanál vaj,
10 dkg cukor,
1 jó mokkáskanál őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta alapanyagait összegyúrom, 3 részre osztom és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral meg fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, 1 tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a második tésztalapot, ráhalmozom az alma tölteléket, befedem a harmadik lappal. 1 napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése