Ads 468x60px

Pages

Túrós-tejfölös galuska

139.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
20 dkg tehéntúró,
1 tojás,
2 dl tejföl,
8 dkg reszelt sajt,
1 fej vöröshagyma,
só,
a tál kikenéséhez: olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet összekeverjük az áttört túróval, kevés sóval és annyi vízzel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. A masszából forrásban lévő, sós vízbe galuskákat szaggatunk, majd kb. 10 percig forraljuk, leszűrjük, leöblítjük, és alaposan lecsöpögtetjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, a galuska felér beleterítjük, rászórjuk a megtisztított, vékony karikára vágott hagymát, majd befedjük a maradék galuskával. Tetejét meglocsoljuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal és a forró sütőbe tolva szép pirosra sütjük. Melegen salátával kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése