Ads 468x60px

Pages

Szilveszteri mignon

161.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
12 dkg liszt,
3 dkg étkezési keményítő,
15 dkg porcukor,
1 citrom és 1 narancs reszelt héja,
8 dkg vaj,
10 dkg sárgabaracklekvár,
10-10 dkg csokoládé és citrommáz,
4 dkg nyers marcipán,
néhány csepp piros ételfesték,
néhány csepp zöld ételfesték,
néhány csepp tojásfehérje,
3 evőkanál porcukor,
zsírpapír a tepsihez.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgáját, a citromhéjat, a narancshéjat a porcukor 1/3-ával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a sárgájához keverjük, rászitáljuk a lisztet és a keményítőt, és óvatosan belekeverjük. Végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. A masszát zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután kilisztezett deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a zsírpapírt. A piskótát a sárgabaracklekvár felével bekenjük, és 2 felé vágjuk. A 2 piskóta darabot a lekváros felével összeborítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután kocka és téglaalakúra vágjuk. Az így kapott piskótadarabkákat körben bekenjük a maradék felmelegített lekvárral. A csokoládé és citrommázat a csomagolás szerinti utasítás szerint felmelegítjük, majd bevonjuk vele a piskótákat úgy, hogy a kockák barna, a téglák pedig fehérek legyenek, a mázt hagyjuk megdermedni. Ez alatt 3 evőkanál porcukorból és néhány csepp tojásfehérjéből folyékony mázat készítünk, kb. a 2/3-át ennek a máznak zöld ételfestékkel színezzük meg, és gombafejeket formálunk belőle, a barna kockákra a fehér mázt zacskóba töltjük, és ezzel fejezzük be a gombák díszítését. A zöld mázat szintén zacskóba töltjük, és lóheréket mintázunk belőle a fehér mignonok tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése