156.
HOZZÁVALÓK:
3 evőkanál étolaj,
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
1/2 l langyos tej,
1 tojás,
1 citrom héja,
25 dkg mazsola,
5 dkg narancshéj kandírozva,
10 dkg durvára vágott mandula vagy dió,
csipet só.
3 evőkanál étolaj,
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
1/2 l langyos tej,
1 tojás,
1 citrom héja,
25 dkg mazsola,
5 dkg narancshéj kandírozva,
10 dkg durvára vágott mandula vagy dió,
csipet só.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, langyos tejet, olajat, cukrot, tojást, citromhéjat, sót mély tálba tesszük. Az élesztőt finomra elmorzsoljuk és rászórjuk. A tésztát vagy kézzel, vagy ha van, robotgéppel addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, narancshéjat, mandulát, majd megkelesztjük. Ezután egy püspökkenyérformát kikenünk vajjal, beszórunk liszttel, beletesszük a tésztát, és ismét kelni hagyjuk. Ha a tészta ismét megkelt, előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd mérsékeljük a hőfokot és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Ha megsült kicsit pihentetjük, kiborítjuk a formából, és még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése