Ads 468x60px

Pages

Vegyes gyümölcsös pite

149.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 24 darab
a kelt tésztához:
2,5 dl tej,
7,5 dkg vaj vagy margarin,
4 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
3 dkg gyümölcscukor,
1 tojás,
a tetejére:
1 doboz (370 ml) őszibarackbefőtt,
1 üveg (370 ml) darabolt ananászbefőtt (cukrozatlan),
12,5 dkg vaj vagy margarin,
13 dkg durvára vágott mandula,
12 dkg gyümölcscukor,
3-4 evőkanál tej,
5 dkg cukor nélküli vörösáfonyabefőtt,
a forma kikenéséhez:
margarin.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tejet meglangyosítjuk. Beletesszük, és felolvasztjuk a vajat, és feloldjuk benne az élesztőt. Az élesztős tejet és a tojást hozzáadjuk a gyümölcscukorral elvegyített liszthez, majd robotgép segítségével vagy kézzel sima tésztává összedolgozzuk. Meleg helyen, lefedve kb. 20 percig kelesztjük. Közben az őszibarackot és az ananászt alaposan lecsöpögtetjük. Az őszibarackot 4 felé vágjuk. A durvára vágott mandulát, a gyümölcscukrot és a tejet a felhevített vajhoz adjuk és takaréklángon kb. 3 percig főzzük. A masszát rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük az ananászt. A tésztát még egyszer jól összegyúrjuk, majd margarinnal kikent tepsin kinyújtjuk. Kirakjuk az őszibarack cikkekkel, és további 20 percig kelesztjük. Rásimítjuk a mandulás mázt és a tetejére vörösáfonya halmokat púpozunk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése