144.
HOZZÁVALÓK:
1,2 kg burgonya,
só,
3 tojás,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
7 dkg liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
a sütéshez olaj.
1,2 kg burgonya,
só,
3 tojás,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
7 dkg liszt,
10 dkg zsemlemorzsa,
a sütéshez olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Utána leszűrjük, még forrón áttörjük, 2 tojás sárgájával összedolgozzuk. Megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Így hagyjuk kihűlni, majd 1,5-2 cm átmérőjű, ujjnyi hosszú rudacskákat formálunk belőle. A maradék tojásfehérjét és az egész tojást csipetnyi sóval összekeverjük. A burgonya hengereket lisztbe, tojásba és morzsába bundázzuk. Végül bő, forró olajban megsütjük, és szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése