Ads 468x60px

Pages

Narancsos rombuszok

151.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 40 darabhoz:
25 dkg liszt,
1 tojás,
12 dkg méz,
2 evőkanál tej,
10 dkg hideg vaj vagy margarin,
1 citrom reszelt héja,
2 narancs,
1 vaníliarúd bele,
2 evőkanál méz,
4 evőkanál mogyorókrém.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a tojással, a mézzel, a tejjel, a feldarabolt vajjal és a vaníliarúd kikapart belsejével, robotgéppel összedolgozzuk, majd hideg kézzel, gyors mozdulatokkal, sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 1 órára hűvös helyre állítjuk. A tésztát 2 réteg folpack között vékonyra nyújtjuk, majd derelyemetszővel rombuszokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 175 fokon 12 perc alatt aranysárgára sütjük. Közben a narancsot forró vízben alaposan megmossuk, majd megtöröljük. Héját (lehetőleg a fehér réteg nélkül) lehámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 1 dl vizet felforralunk és a narancshéjat, takaréklángon kb. 10 percig főzzük. Belekeverjük a mézet és a narancshéjat sárgás barnára karamellizáljuk. A tésztarombuszok felét megkenjük a mogyorókrémmel, majd a többi rombusszal befedve, kissé összenyomkodjuk. A süteményeket mézes narancshéjjal díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése