Ads 468x60px

Pages

Fehérboros-lekváros töltött kifli

137.
HOZZÁVALÓK:
8 kicsi kifli,
20 dkg kemény lekvár,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál citromlé,
2 tojás,
4 evőkanál liszt,
a sütéshez olaj,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
a tetejére porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A kiflik egyik végét levágjuk, majd egy fakanál nyelének segítségével a kifli belének nagy részét kiszedjük. Az így előkészített kifliket egy pillanatra borba mártjuk, úgy hogy a bor a belsejébe is jusson, de azonnal kiöntjük belőle, nehogy elázzon. Pár percig szikkasztjuk, majd a citromlével összekevert lekvárral megtöltjük. A kifli nyílását a kiszedett darabokkal betömjük. A tojásokat habosra felverjük, és kevés borral összekeverjük. Beleszórjuk a fahéjat is, a töltött kifliket egyenként először lisztben megmártjuk, majd a boros tojásba hempergetjük, végül ismét lisztbe forgatva, bő, forró olajba tesszük. Takaréklángon szép barnapirosra sütjük. A felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. Még forrón meghintjük kevés porcukorral és melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése