153.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg zsír,
1 citrom,
2 tojás,
14 dkg cukor,
vaníliás cukor.
35 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg zsír,
1 citrom,
2 tojás,
14 dkg cukor,
vaníliás cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a sütőporral elkeverjük és hozzágyúrunk 15 dkg zsírt, 1 citrom levét és a reszelt héját, a 2 tojást, a cukrot és késhegynyi vaníliás cukrot. A jól összedolgozott tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongocskák közepét gyűszűvel vagy egészen kis, kör alakú szaggatóval kiemeljük. (A karikákon kívül természetesen mást is formázhatunk némi ügyességgel csillagot, körtét, lovacskát, stb.) Az így elkészült tésztadarabkákat zsírozott, lisztezett tepsibe téve, tojás sárgájával jól megkenjük és nagy szemű kristálycukorral megszórjuk. Majd szép sárgára sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése