Ads 468x60px

Pages

Stíriai metélt

138.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg tehéntúró,
20 dkg liszt,
4 tojás, só,
8 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
2 dl tejföl,
3 dkg búzadara,
1 citrom reszelt héja,
a tepsi kikenéséhez: vaj,
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
A túrót áttörjük, majd a liszttel meg a tojással kissé megsózva összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és 3-4 cm hosszúságúra vágjuk. A metéltet enyhén sós vízben vagy vaníliával ízesített, vizezett tejben megfőzzük, leszűrjük, utána lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk. A margarint egy tálban a cukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután a maradék 2 tojássárgáját is beledolgozzuk. A tejfölt meg a búzadarát hozzáadjuk, a főtt túrómetéltet belekeverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Egy tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával megszórjuk. Sütőbe tolva, a közepesnél kicsit kisebb lánggal megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése