148.
HOZZÁVALÓK:
4 narancs,
2 hagyma,
2 újhagyma,
1/2 citrom,
3 evőkanál olívaolaj,
só,
bors,
szerecsendió.
4 narancs,
2 hagyma,
2 újhagyma,
1/2 citrom,
3 evőkanál olívaolaj,
só,
bors,
szerecsendió.
ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított hagymát karikázza le, sózza, majd csepegtesse le. Hámozzon meg 3 narancsot, vágja vékony karikákra. Az olívaolajat keverje ki a fél citrom levével és a negyedik narancs kifacsart, szűrt levével. Salátástálra egyenként rakja a narancs és hagyma karikákat. A tetejére szórja az apróra vágott újhagymát. Locsolja rá az öntetet, majd pihentesse 15 percig. Ezután szórja csak rá a szerecsendiót és őrölt borsot. Előételként kínálhatja. A narancsról hámozáskor vágja le a fehér belső héját is, mivel megkeserítheti akár a hagymás vagy az édes gyümölcssalátát. A narancsos saláta készülhet még fejes salátával és vöröskáposztával. A tál alját borítsa a hámozott narancskarikákkal. Erre a rétegre kerül a széles csíkokra vágott, megmosott vöröskáposzta, tetejére pedig a cikkekre vágott saláta. Díszítse néhány narancsszelettel és öntse le ecetes, olajos, cukros lével. Ízesítse borssal, sóval. Tálalásig hűtse.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése