Ads 468x60px

Pages

Narancsos szívecskék

133.
HOZZÁVALÓK:
30 darabhoz:
25 dkg liszt,
15 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliás cukor,
1 tojás,
15 dkg lágy vaj,
a töltelékhez és a díszítéshez:
10 dkg narancslekvár,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg tortabevonó,
5 dkg dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Ötlet: gyorsabban kész lesz, ha a szíveket narancsléből és cukorból készült öntettel vonjuk be, és kandírozott gyümölcsökkel díszítjük. A lisztet, a cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojást és vajat keverőtálba tesszük, és fakanállal sűrűmasszává keverjük. Kézzel összegyúrjuk, és letakarva 60 percig pihentetjük. A tésztát gyorsan átgyúrjuk, kevés liszttel kinyújtjuk, szív alakú formával 60 db-t kiszúrunk belőle. Kizsírozott sütőtepsibe tesszük, és megsütjük. Késsel szedjük fel a sütőlemezről. A szíveket narancsdzsemmel, kettesével összeragasztjuk. A csokoládébevonót vízfürdőben felolvasztjuk, majd folytonos kavargatás közben lehűtjük. Utána meleg vízben ismét feloldjuk. A lapocskákat megkenjük vele, dióbéllel díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése