Ads 468x60px

Pages

Pisztáciás-túrós korong

150.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 14 szelethez:
24 dkg liszt,
12 dkg gyümölcscukor,
4 tojás,
1 rúd vanília kikapart belseje,
20 dkg vaj vagy margarin,
50 dkg tehéntúró,
2,5 dl tejföl,
1 zacskó vaníliaízű pudingpor,
34 dkg mirelit málna,
4 dkg durvára vágott pisztácia,
6 g édesítőszer,
a forma kikenéséhez:
margarin,
a vaksütéshez:
17 dkg sárgaborsó,
sütőpapír.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet 5 dkg gyümölcscukorral, 1 egész tojással, a vanília felével és 12 dkg vajjal sima tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagolva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kb. 28 cm átmérőjű lappá nyújtjuk lisztezett deszkán, margarinnal kikent 24 cm-es tortaformába fektetjük, és a karimára nyomkodjuk, Sütőpapírral 28 cm-es kört vágunk ki, a tésztára borítjuk, és megtöltjük a szárazborsóval. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15 percig sütjük. Közben a 3 tojást szétválasztjuk. A 8 dkg vajat a maradék gyümölcscukorral és vaníliadarabbal habosra kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a 3 tojássárgáját. Belevegyítjük a túrót, a tejfölt és a pudingport majd a habbá vert tojásfehérjéket. A tésztát kivesszük a sütőből, a sütőpapírt és a szárazborsót eltávolítjuk, Megszórjuk a felengedett málnával és 3 dkg pisztáciával, rásimítjuk a túrós masszát és az előmelegített sütőben 175 fokon kb. másfél óráig sütjük. A túrós korongokat a maradék pisztáciával meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése