145.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
25 dkg túró,
citromhéj,
mazsola,
fahéj,
1 kg magozott meggy,
2,5 dl tej,
3 tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
5 dkg margarin.
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
25 dkg túró,
citromhéj,
mazsola,
fahéj,
1 kg magozott meggy,
2,5 dl tej,
3 tojás,
2 csomag vaníliás cukor,
5 dkg margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sütőport. Egy közepes nagyságú tepsit vastagon kikenünk margarinnal. Beleszórjuk az előzőekben összekevert liszt 3/4-ét, rámorzsoljuk a citromhéjjal, mazsolával, fahéjjal ízesített tehéntúrót, ráterítünk 1 kg kimagozott meggyet, végül a maradék lisztet. A tejben elkeverünk 3 tojást, 2 csomag vaníliás cukrot és ráöntjük a tésztára. A tetejére csorgatunk 5 dkg olvasztott margarint. Előmelegített sütőben lassan sütjük. A gyümölcsöt tetszés szerint variálhatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése