Ads 468x60px

Pages

Almatorta fahéjmártással

478.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
5 tojás,
15 dkg cukor,
20 dkg liszt,
2 alma,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom reszelt héja,
a mártáshoz:
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a cukorral, az 5 tojássárgájával és a vaníliáscukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadunk egy kevés fahéjat, a lisztet és a 1/2 citrom reszelt héját. A meghámozott, felkockázott almát a masszába tesszük, és hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéket. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes tűz mellett kisütjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és a tortát az elkészített híg mártással kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése