Ads 468x60px

Pages

Foci szelet

461.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
5 dkg sütőmargarin,
2 tojás,
5 dkg porcukor,
1 evőkanál méz,
40 dkg rétesliszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
A krémhez:
4 evőkanál rétesliszt,
5 dl tej,
20 dkg sütőmargarin,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
2 csomag vaníliás cukor,
1/2 citrom,
A csokimázhoz:
3 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
3 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a margarint, a 2 tojást, a porcukrot és az 1 evőkanál mézet gőz felett kikeverjük, majd ha kihűlt, hozzáadunk 40 dkg réteslisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát (ha nem eléggé lágy a tészta, egy kis tejjel higíjuk), majd 3 részre osztjuk, és előremelegített sütőben 180 fokon 3 normál tepsi méretű lapot sütünk belőle a nagygáztepsi hátlapján (sütőpapíron).A krémhez 4 evőkanál réteslisztből fél liter tejjel pépet főzünk, ha kihűlt, 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor kikevert elegyébe keverjük két-három részben a főtt krémet. Majd az egészet két részre osztjuk. Az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és 1 csomag vaníliás cukrot, a másik felébe egy fél citrom levét, és szintén 1 csomag vaníliás cukrot keverünk, és megtöltjük a lapokat. Tetejére csokimázat készítünk: 3 evőkanál kakaóból és 2 evőkanál cukorból kevés vízzel sűrűbb masszát főzünk, majd a tűzről levéve 3 dkg vajat olvasztunk el benne. Ha meghűlt, és kicsit sűrűbbé vált, a tésztára öntjük, elegyengetjük. 1 napig hideg helyen tartjuk, hogy jól megpuhuljon.
Az eredeti recept itt érhető el.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése