Ads 468x60px

Pages

Sajtos stangli

455.
HOZZÁVALÓK:
4 dkg élesztő,
4 kávéskanál cukor,
tej,
1 kg liszt,
5 dkg vaj,
15 dkg sajt,
tojás,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
4 dkg élesztőből, 4 kávéskanál cukorból kevés tejjel kovászt készítünk. Ha megkelt, beledagasztjuk 1 kg lisztből, 5 dkg vajból, kevés sóból és tejből készült tésztába, amibe 15 dkg reszelt sajtot is keverünk. Alaposan kidolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy kalácstészta keménységű legyen. 6 cipót formálunk belőle, és 1,5-2 órán át pihentetjük. Ha szépen megkeltek, 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és 14-15 cm hosszú, 2-3 cm széles lapos rudakat vágunk belőle. Tojással megkenjük, nedves sóval meghintjük és erős tűznél megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése