Ads 468x60px

Pages

Rántásos rétes

463.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
8 dkg margarin,
2 dl tejföl,
1 tojás,
zsír.

ELKÉSZÍTÉS:
5 dkg lisztből, 8 dkg margarinból világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni. 30 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 egész tojást, egy csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk. Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Ezt követően 1/2 órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk. Minden részt vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tészták közepébe a 462. receptnél leírtak közül választott tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk és kisütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése