452.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
12 dkg margarin,
10 dkg juhtúró,
3 evőkanál tejföl,
1 tojás,
10 dkg reszelt sajt.
30 dkg liszt,
12 dkg margarin,
10 dkg juhtúró,
3 evőkanál tejföl,
1 tojás,
10 dkg reszelt sajt.
ELKÉSZÍTÉS:
30 dkg lisztet, 12 dkg margarinnal, 10 dkg juhtúróval, 3 evőkanál tejföllel, 1 tojássárgájával meg 2 dkg reszelt sajttal összegyúrunk. Ha a túrótól nem elég sós, kissé megsózzuk. A hűtőszekrényben legalább 2 órát pihentetjük, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük és 8 dkg reszelt sajttal meghintjük. Derelyemetszővel kis kockákra vágjuk, és sütőlemezre fektetve a forró sütőbe toljuk. Erős lánggal aranysárgára sütjük, de sosem barnára, mert a tetején a sajt megkeseredhet.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése