Ads 468x60px

Pages

Zsemlepuding

467.
HOZZÁVALÓK:
4-5 zsemle,
15 dkg vaj,
4 tojás,
25 dkg porcukor,
10 dkg mazsola,
10 dkg dió, mogyoró, vagy mandula,
1 citrom héja.

ELKÉSZÍTÉS:
4-5 zsemlét tejben megáztatunk, azután áttörjük, vagy turmixoljuk, és 15 dkg vajon addig pároljuk, amíg nem ragad a láboshoz. Ha langyosra hűlt, hozzáadunk egyenként 4 tojássárgáját, 25 dkg porcukrot, 10 dkg mazsolát, 10 dkg őrölt diót, mogyorót, vagy mandulát, 1 citrom reszelt héját, és a 4 tojás keményre vert habját. Vajjal kikent, morzsával meghintett pudingformában 1 óráig főzzük gőzben. Valamilyen gyümölcsöntetet készítsünk a tálaláshoz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése