Ads 468x60px

Pages

Gesztenyekúp

480.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
40 dkg liszt,
1 tojás,
a töltelékhez:
50 dkg gesztenyemassza,
10 dkg vaj,
1 kupica rum.

ELKÉSZÍTÉS:
10 dkg cukorból, 20 dkg vajból, 40 dkg lisztből és 1 egész tojásból tésztát gyúrunk. 1-2 cm vastagra nyújtjuk. Ezzel a tésztával kibélelünk apró, tányér alakú alufólia formákat, majd a tésztát a formákban szép sárgára sütjük. A kihűlt, és a formákból kiszedett tésztatányérkákat magas kúp alakban megtöltjük a következő töltelékkel:
50 dkg gesztenyemasszát összekeverünk 10 dkg vajjal és egy kupica rummal. Simára keverjük és a tésztalapokba belerakva, kávémázzal bevonva, langyos sütőben megszárítjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése