479.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg porcukor,
38 dkg grízes liszt,
6 dkg vaj,
2 tojás,
2,5 dl tej,
1 kiskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
5 dl tej,
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
5 dkg étkezési keményítő,
2 dkg kakaó,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat habosra kikeverjük a porcukorral és a 2 tojással, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tejet. Alaposan elkeverjük, majd a tésztát vajjal kikent, kilisztezett tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön kisütjük. A kihűlt tortát lapjában háromfelé vágjuk, és megtöltjük. Az összeállított torta tetejét is megkenjük a közben lekészített krémmel, gyümölcsdarabokkal díszíthetjük.
A krém elkészítéséhez a tejben elhabarjuk a keményítőt, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, és állandó kevergetés közben sűrű péppé főzzük. Kihűlés után belekeverjük a porcukorral és a kakaóval habosra kikevert vajat.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése