Ads 468x60px

Pages

Darázsfészek II.

454.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg élesztő,
3,5 dl tej,
23 dkg cukor,
2 tojás,
25 dkg margarin,
csipetnyi só,
40 dkg liszt,
10 dkg dió,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
2 dkg élesztőt 2,5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojássárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük. Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
10 dkg vajat vagy margarint, 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyújtott tésztára kenjük. 10 dkg durvára tört dióval meghintjük, és feltekerjük mint a bejglit. Ezután 3 cm széles darabokra vágjuk, kivajazott lábosba állítjuk, egymástól 2 cm távolságra. 30 percig tovább kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben sütjük. Közben 5 dkg cukrot 1 dl tejben feloldunk, hozzáteszünk 1 csomag vaníliáscukrot, és ezzel meglocsoljuk. Ezt követően még 15 percig sütjük. Ha elkészült süteményestálra borítjuk, vaníliasodót adhatunk mellé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése