465.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vékony metélt,
30 dkg szilvalekvár,
2 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg vaj vagy margarin,
só,
kevés porcukor,
tört szegfűszeg,
fahéj,
a tepsihez:
1 dkg vaj,
kevés zsemlemorzsa.
20 dkg vékony metélt,
30 dkg szilvalekvár,
2 dl tejföl,
2 tojás,
5 dkg vaj vagy margarin,
só,
kevés porcukor,
tört szegfűszeg,
fahéj,
a tepsihez:
1 dkg vaj,
kevés zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
A tepsit 1 dkg vajjal kikenjük, és kevés zsemlemorzsát szórunk bele. A tésztát a szokásos módon sós, forrásban lévő vízben megfőzzük. Meleg vízzel leöblítve, jól lecsepegtetjük. A megmaradt vajat felolvasztjuk, és rátesszük a főtt tésztát, összekeverjük, és melegen tartjuk. Másik tálban a tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd simára keverve és megfelezve az egyik részt félretesszük. A másik részhez hozzáadjuk a szilvalekvárt és a fűszereket, valamint kevés cukrot. Kenhető krémmé keverjük. A kikent, és morzsával behintett tepsibe simítjuk a tészta egyharmadát, amire rákenjük a lekváros massza felét. A második réteg tésztát is ráterítjük, majd beborítjuk a megmaradt lekváros masszával. Végül beterítjük a harmadik réteg tésztával, és egyenletesen rálocsoljuk a félretett tojásos tejfölt. Előmelegített, forró sütőben aranysárgára sütjük a tetejét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése