Ads 468x60px

Pages

Francia palacsinta

457.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
3 evőkanál porcukor,
10 dkg őrölt mandula, vagy dió,
reszelt citromhéj,
citromlé,
tejföl.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk vékony palacsintákat. 3 tojássárgáját elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, 10 dkg őrölt mandulával vagy dióval, reszelt citromhéjjal, néhány csepp citromlevével, és a 3 tojás keményre vert habjával. Egy tortaformát kikenünk vajjal, beleteszünk egy palacsintát, megkenjük a keverékkel, erre megint egy palacsintát teszünk, és így tovább. A tetejét megkenjük tejföllel, és szép piros sütjük. Tálra fordítva, megcukrozva tálaljuk, mint a tortát szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése