Ads 468x60px

Pages

Fedák-torta

458.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
30 dkg cukor,
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg reszelt csokoládé,
5 dkg őrölt mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
3 dl tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
8 tojássárgáját, 30 dkg cukorral simára keverünk. Beleteszünk 25 dkg gesztenyemasszát, 10 dkg reszelt csokoládét, 5 dkg őrölt mandulát, 5 dkg finom, szitált zsemlemorzsát, és a 8 tojás habját. Lassan megsütjük, és amikor kihűlt, kettévágjuk. Az alsó lapjára 3 dl kemény, cukros tejszínhabot kenünk. A tetejét csokoládémázzal vonjuk be, és cukros, vagy csokoládéval bevont gesztenyepüréből formált golyókkal díszítjük. A tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése