Ads 468x60px

Pages

Almagombóc

761.
Madai Tóth Margit receptje
HOZZÁVALÓK:
8-10 dkg margarin,
2-3 tojás,
1 kg alma,
20 dkg búzadara,
2dl tej,
cukor,
morzsa,
fahéjas cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk ki habosra 8-10 dkg margarint 2-3 tojással. Adjunk hozzá 1 kg hámozott, nagyon apró kockákra vágott almát, 20 dkg búzadarát, 2 dl tejet, kevés cukrot, és annyi morzsát, hogy lisztezett kézzel gombócokat tudjunk formázni belőle. Pihentessük legalább 1/2 órán át, majd tegyük forrásban lévő vízbe. Forrás után 2-3 perccel, emelgessük meg főzőkanállal a gombócokat. Lefedve főzzük még 6-8 percig. Szedjük olvasztott zsírba, vagy vajba, és tálaljuk fahéjas cukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése