Ads 468x60px

Pages

Kakastaréj

756.
HOZZÁVALÓK:
42 dkg grízes liszt,
20 dkg zsír,
4 dl kemény tejföl,
10 dkg + 1/2 l cukor,
késhegynyi só,
1/2 l mák, vagy dió,
1 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS: Gyúrjuk a grízes lisztet, a zsírt, a tejfölt, a 10 dkg cukrot, és a sót lágy tésztává. Hajtogassuk többször, és pihentessük 2 órát hűvös helyen. Főzzünk a tejben a darált mákból, vagy dióból a 1/2 l cukorral tölteléket. A tésztát nyújtsuk késfoknyi vastagságúra, és vágjuk 8-12 centis téglalapokra. Rakjunk a közepére hosszan 1-1 evőkanálnyi tölteléket, hajtogassuk össze, és vagdossuk be a töltelékig. Hajtsuk félkör alakúra, kenjük meg tojással, és süssük világos színűre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése