780.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
4 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
1/2 dl tej,
1 evőkanál kakaó,
a krémhez:
1/2 l tej,
6 evőkanál liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
a tetejére:
csokimáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el a margarinnal, és dolgozzuk össze a tojássárgákkal, a porcukorral, és a tejjel. Gyúrjuk ki alaposan és osszuk 3 részre. Az egyik cipóba dolgozzuk bele a kakaót. Pihentessük 1/2 órán keresztül, majd nyújtsuk ki, és előmelegített sütőben, sütőlapon süssük ki.
A krémhez keverjük el a lisztet fokozatosan a tejjel, és főzzük sűrű masszává. Keverjük ki habosra a margarint a cukorral, és a kakaóval, majd adjuk hozzá a kihűlt krémhez.
Az egyik világos lapra kenjük rá a krém felét, tegyük rá a barna lapot, és erre kenjük a krém másik felét. Fedjük le a másik világos lappal, és a tetejét öntsük le csokoládéval.
a tésztához:
40 dkg liszt,
20 dkg margarin,
4 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
1/2 dl tej,
1 evőkanál kakaó,
a krémhez:
1/2 l tej,
6 evőkanál liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
a tetejére:
csokimáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el a margarinnal, és dolgozzuk össze a tojássárgákkal, a porcukorral, és a tejjel. Gyúrjuk ki alaposan és osszuk 3 részre. Az egyik cipóba dolgozzuk bele a kakaót. Pihentessük 1/2 órán keresztül, majd nyújtsuk ki, és előmelegített sütőben, sütőlapon süssük ki.
A krémhez keverjük el a lisztet fokozatosan a tejjel, és főzzük sűrű masszává. Keverjük ki habosra a margarint a cukorral, és a kakaóval, majd adjuk hozzá a kihűlt krémhez.
Az egyik világos lapra kenjük rá a krém felét, tegyük rá a barna lapot, és erre kenjük a krém másik felét. Fedjük le a másik világos lappal, és a tetejét öntsük le csokoládéval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése