Ads 468x60px

Pages

Pávaszem

765.
Kottyán Márkné, Magdolna receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
4 dkg kakaó,
2 púpozott evőkanál liszt,
1/2 kávéskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
1 tojás,
2 evőkanál liszt,
2 dl tej,
20 dkg margarin,
14 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojássárgákat habosra a porcukorral. Adjuk hozzá a szódabikarbónával és a kakaóval elkevert lisztet. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és elegyítsük könnyedén a masszához. Kizsírozott tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a masszát, és közepes tűzön süssük ki. 10-15 percig a sütőt nem szabad kinyitni.
A tejben állandó kevergetés mellett főzzük fel a lisztet, és a tojást, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a margarint a cukorral, és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a hideg, főzött krémhez. Vegyük ketté, és az egyik felével kenjük meg a tésztalapot. A másik feléhez adjuk hozzá a kakaót, és ezt egy csíkban hordjuk fel a krém közepére, azután hajtsuk szépen össze.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése