784.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
30 dkg rétesliszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál kakaó,
1 puncspuding,
a mázhoz:
2 szelet étcsokoládé,
8 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a tojássárgákat a porcukorral és a margarinnal. Adjuk hozzá a tejfölt, a sütőporral elegyített réteslisztet, és a tojások keményre vert habját. Osszuk 3 részre, az egyikhez keverjük a vaníliáscukrot, a másikhoz a kakaót, a harmadikhoz pedig a puncspudingot. Tegyük kizsírozott, kilisztezett őzgerincformába először a sárga, majd a kakaós, végül a puncsos masszát. Előmelegített sütőben közepes tűzön süssük. Miután kisült, vonjuk be csokoládémázzal. A máz elkészítéséhez a csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, és keverjük hozzá a vajat.
a tésztához:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl,
30 dkg rétesliszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál kakaó,
1 puncspuding,
a mázhoz:
2 szelet étcsokoládé,
8 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki habosra a tojássárgákat a porcukorral és a margarinnal. Adjuk hozzá a tejfölt, a sütőporral elegyített réteslisztet, és a tojások keményre vert habját. Osszuk 3 részre, az egyikhez keverjük a vaníliáscukrot, a másikhoz a kakaót, a harmadikhoz pedig a puncspudingot. Tegyük kizsírozott, kilisztezett őzgerincformába először a sárga, majd a kakaós, végül a puncsos masszát. Előmelegített sütőben közepes tűzön süssük. Miután kisült, vonjuk be csokoládémázzal. A máz elkészítéséhez a csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, és keverjük hozzá a vajat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése