Ads 468x60px

Pages

Túrós Kata

774.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
1 dl étolaj,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
50 dkg túró,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom leve.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, és az étolajjal. Adjuk hozzá a fehérjék keményre vert habját, és a sütőporral elkevert lisztet. Kikent tepsiben, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük. A túrókrém elkészítéséhez keverjük ki alaposan a hozzávalókat. A kihűlt tésztát vágjuk 2 lapra, töltsük meg a krémmel, és szórjuk meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése