783.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
6 tojássárgája,
6 dkg élesztő,
tej,
25 dkg margarin,
cukor,
1 csomag mazsola,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, csipetnyi cukorral, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen. Gyúrjuk ki jól, és pihentessük 1 órát. Közben keverjük ki habosra a margarint ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük rá krémet, szórjuk meg mazsolával, tekerjük fel, és vágjuk 3 cm széles darabokra. Kis ideig kelesszük, majd előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük. Vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.
60 dkg liszt,
6 tojássárgája,
6 dkg élesztő,
tej,
25 dkg margarin,
cukor,
1 csomag mazsola,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, csipetnyi cukorral, a tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta keménységű legyen. Gyúrjuk ki jól, és pihentessük 1 órát. Közben keverjük ki habosra a margarint ízlés szerinti mennyiségű cukorral. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük rá krémet, szórjuk meg mazsolával, tekerjük fel, és vágjuk 3 cm széles darabokra. Kis ideig kelesszük, majd előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük. Vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése