763.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
30 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt dió,
sütőpor,
1 mokkáskanál szalalkáli,
a krémhez:
10 dkg margarin,
20 dkg cukor,
5 dkg darált dió,
5 cl kaszinó rum,
2 dl tej,
3 evőkanál liszt,
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé,
5 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor kétharmadával, és 5 evőkanál vízzel. Keverjük össze a lisztet egy kevés sütőporral, és a maradék cukorral keményre vert tojásfehérjék habjával együtt adjuk hozzá a tojássárgákból kikevert habhoz. Vegyük kétfelé a masszát. Szórjuk szét itt-ott az egyik felét egy kizsírozott, kilisztezett tepsiben. A másik felébe tegyük bele az őrölt diót, a szalalkálit, és tegyük a tepsi üres részeibe. Előmelegített sütőben lassú tűzön süssük.
A krémhez folytonos kavargatás mellett főzzük sűrűre a lisztet a tejben, és tegyük félre. Keverjük habosra a margarint a cukorral, a dióval, és a rummal. Adjuk hozzá a kihűlt péphez, és keverjük simára. A mázhoz az összetört csokoládét gőz fölött olvasszuk fel a vajjal.
A krémet kenjük rá a kihűlt tésztára, és tegyük hideg helyre. Másnap reggel öntsük rá az olvasztott csokoládét, és mielőtt megszilárdulna, késsel vágjuk a kívánt formára. Csak miután teljesen megdermedt szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése