781.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
40 dkg liszt,
2 mokkáskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
1 csomag puncspuding,
1 csomag vaníliapuding,
6 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor,
3 cl kaszinórum,
a mázhoz:
10 dkg vaj,
2 evőkanál porcukor,
3 evőkanál kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a mézet, a tojásokat, a porcukrot, és a kakaót gőz fölött a vajjal. Adjuk hozzá a szódabikarbónával elegyített lisztet, és dolgozzuk össze alaposan. Osszuk 3 részre, nyújtsuk ki, és zsírozott sütőlapon, előmelegített sütőben közepes tűzön süssük meg a lapokat.
A tej felében a puncs-, a másik felében a vaníliapudingot főzzük sűrűre állandó kevergetés közben. Keverjük ki habosra a margarint a porcukorral, és az egyik felét a puncs-, a másik felét pedig a vaníliapudinghoz adva keverjük ki krémmé. A puncskrémhez adjuk a rumot.
Olvasszuk fel a vajat, és a porcukrot, illetve a kakaót hozzáadva keverjük ki alaposan.
Az egyik lapot kenjük meg a puncs-, a másikat a vaníliakrémmel. A tetejét vonjuk be a mázzal, és tálalásig tegyük a hűtőbe.
a tésztához:
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
40 dkg liszt,
2 mokkáskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
1 csomag puncspuding,
1 csomag vaníliapuding,
6 dl tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor,
3 cl kaszinórum,
a mázhoz:
10 dkg vaj,
2 evőkanál porcukor,
3 evőkanál kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a mézet, a tojásokat, a porcukrot, és a kakaót gőz fölött a vajjal. Adjuk hozzá a szódabikarbónával elegyített lisztet, és dolgozzuk össze alaposan. Osszuk 3 részre, nyújtsuk ki, és zsírozott sütőlapon, előmelegített sütőben közepes tűzön süssük meg a lapokat.
A tej felében a puncs-, a másik felében a vaníliapudingot főzzük sűrűre állandó kevergetés közben. Keverjük ki habosra a margarint a porcukorral, és az egyik felét a puncs-, a másik felét pedig a vaníliapudinghoz adva keverjük ki krémmé. A puncskrémhez adjuk a rumot.
Olvasszuk fel a vajat, és a porcukrot, illetve a kakaót hozzáadva keverjük ki alaposan.
Az egyik lapot kenjük meg a puncs-, a másikat a vaníliakrémmel. A tetejét vonjuk be a mázzal, és tálalásig tegyük a hűtőbe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése