Ads 468x60px

Pages

Zongorabillentyű

778.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
15 dkg cukor,
10 dkg margarin,
10 dkg zsír,
1 tojás,
1 evőkanál kakaó,
házi baracklekvár,
a töltelékhez:
20 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
3 tojásfehérje,
kevés tej,
a mázhoz:
3 tojássárgája,
15 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, és a cukorral, majd morzsoljuk el a margarinnal és a zsírral. Adjuk hozzá a tojást is, és gyúrjuk ki alaposan, majd osszuk 3 részre. Az egyik cipóba dolgozzuk bele a kakaót. Nyújtsuk ki a cipókat, és a tepsibe először egy fehér lapot tegyünk. Kenjük meg a lekvárral, és a töltelékkel, ezután a barna lapot helyezzük rá, és azt is kenjük meg lekvárral és a töltelékkel. Végül fedjük le a maradék fehér lappal. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
A töltelék elkészítéséhez verjük a tojásfehérjéket kemény habbá a cukorral, és adjuk hozzá a tejben elkevert diót. A mázhoz a tojássárgákat keverjük el a porcukorral, és a még forró tészta tetejére kenjük rá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése