773.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
40 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
a krémhez:
3 dl tej,
1 csomag vaníliapuding,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
a tetejére:
csokoládémáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá 10 dkg cukorral. A tojássárgákat a maradék cukorral és 8 evőkanál meleg vízzel keverjük habosra. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és lazán keverjük bele a tojáshabot is. Öntsük kikent, sütőpapírral bélelt sütőbe a massza 80 %-át, a maradékhoz keverjük hozzá a kakaót, és tegyük a tetejére. Előmelegített sütőben, közepes tűzön tűpróbáig süssük. Főzzük sűrűre a tejben a vaníliapudingot. Keverjük ki a margarint a porcukorral, és apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot. A krémet kenjük a tésztára, tegyük hűtőszekrénybe, és miután megszilárdult, vonjuk be csokoládémázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése