760.
Madai Tóth Margit gyűjtéséből, Emerencia receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
75 dkg liszt,
35 dkg zsír,
3 dkg élesztő,
1 kávéscsészényi tejszín,
2 evőkanál cukor,
pici só,
a töltelékhez:
házi lekvár, vagy dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Adjuk a tejszínhez a cukrot, és az élesztőt, majd fúvassuk fel. Dörzsöljük össze a lisztet a zsírral, és adjuk hozzá a tejszínes kovászt, a sót és hagyjuk jó gyengére. Miután alaposan kidolgoztuk, gömbölyítsünk belőle kis gombócokat. Kerek formára, jó vékonyra nyújtsuk ki. Vágjunk minden kerek lapot 6 cikkre, és töltsük meg ízlés szerint választott házi lekvárral, vagy dióval, esetleg mindkettővel. Göngyölítsük fel a szélesebb végéről, de ne hajtsuk kifli formára. A teteje megkenése nélkül süssük szép sárgára. Kisülés után, még melegen hintsük meg vaníliáscukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése