779.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
5 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
1 tojás,
tejföl,
a krémhez:
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 citrom,
3 evőkanál liszt,
3 dl tej,
a szóráshoz porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el lisztet a porcukorral, a sütőporral és a citromhéjával. Morzsoljuk el a vajjal, majd gyúrjuk össze a tojással és kevés tejföllel. Pihentessük 1/4 órát, és osszuk 3 részre. Nyújtsuk ki, és kizsírozott sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
Keverjük ki a vajat a porcukorral, és keverjük habosra a citrom lereszelt héjával és levével. Főzzük péppé a tejet a liszttel folyamatos kevergetés közben. Hűtsük le, keverjük össze a krémmel, és töltsük meg a lapokat. A tetejét hintsük meg porcukorral.
a tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
5 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
1 tojás,
tejföl,
a krémhez:
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 citrom,
3 evőkanál liszt,
3 dl tej,
a szóráshoz porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el lisztet a porcukorral, a sütőporral és a citromhéjával. Morzsoljuk el a vajjal, majd gyúrjuk össze a tojással és kevés tejföllel. Pihentessük 1/4 órát, és osszuk 3 részre. Nyújtsuk ki, és kizsírozott sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
Keverjük ki a vajat a porcukorral, és keverjük habosra a citrom lereszelt héjával és levével. Főzzük péppé a tejet a liszttel folyamatos kevergetés közben. Hűtsük le, keverjük össze a krémmel, és töltsük meg a lapokat. A tetejét hintsük meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése