764.
Kottyán Márkné, Magdolna receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
22 dkg liszt,
12 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
8 dkg margarin,
1/4 csomag sütőpor,
1 tojás,
1 evőkanál tejföl,
1 csomag friss nápolyilap,
a krémhez:
5 dl tej,
1,5 csomag pudingpor,
2 tojássárgája,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet a porcukorral, a kakaóval és a sütőporral. Morzsoljuk el a margarinnal, gyúrjuk össze a tojással, a tejföllel, és dolgozzuk ki alaposan. Pihentessük, majd sodorjunk belőle 24 db ceruza vastagságú, a nápolyilapnak megfelelő hosszúságú rudat. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben süssük.
Keverjük el egy tálban a tojássárgákat a pudingporral, és a tejjel, majd főzzük sűrűre. Keverjük habosra a margarint a porcukorral, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz, és keverjük simára.
Egy félbevégott nápolyilapot töltsünk meg a krémmel. Tegyünk rá 3 rudat, kenjünk erre is krémet, majd tegyünk rá ismét 2 rudat, ezután újból krémezünk, és végül 1 rudat tegyünk a tetejére. Az oldalakat házikószerűen borítsuk be nápolyilapokkal. Ugyanezzel a módszerrel készítsünk el további 3 házikót. mindegyiket öntsük le csokoládéval, pihentessük, és tegyük a hűtőbe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése